Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Hel.

Het lijkt wel of je in je binnenste een stem hoort die zegt: “al die godsdienstige nonsens…!” - En dan hoor je een briljante verdediging van alle zwakheden van ons arme gevallen vlees: “het zijn zijn rechten!”

Wanneer je dat overkomt, zeg dan tegen de vijand dat er een natuurwet bestaat, en een goddelijke wet, en God zelf! - En ook nog een hel.

Er bestaat een hel. - Een vaststelling, die voor jou een waarheid is als een koe. - Ik zal het herhalen: Er bestaat een hel!

Zeg het op het juiste moment onder vier ogen aan die vriend van jou… en aan die andere.

Luister, jij die tot over je oren in de wetenschap steekt: jouw wetenschap kan het werken van de duivelse machten niet loochenen. Mijn Moeder, de heilige Kerk, heeft haar priesters jarenlang gevraagd om dagelijks aan de voet van het altaar de heilige Michaël aan te roepen contra nequitiam et insidias diaboli - tegen de boosheid en de listen van de duivel. En dit gebed is bovendien een prijzenswaardige persoonlijke devotie.

Leiders!… Sterk je wil, opdat God van jou een aanvoerder maakt. Weet je niet hoe die vervloekte geheime genootschappen te werk gaan? Nooit hebben ze de massa's voor zich gewonnen. - In hun holen leiden ze een aantal duivelsmensen op, die de menigte ophitsen en in oproer brengen, haar dol maken, om haar mee te voeren naar de afgrond van elke wanorde…, en naar de hel. - Zij dragen een vervloekt zaad.

Als je wilt…, zul jij het woord van God uitdragen, dat duizend maal gezegend is en niet kan falen. Als je edelmoedig bent…, als je meewerkt, met je persoonlijke heiliging, zul jij de heiliging van de anderen verkrijgen: zo vestig jij het rijk van Christus: Omnes cum Petro ad Jesum per Mariam. Allen met Petrus naar Jezus door Maria.

Verwijzingen naar de H. Schrift