Lijst van punten

Er zijn 8 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Onrechtvaardigheid.

Dat misbruik is niet onherstelbaar. - Het is een gebrek aan karakter, nog verder Gods water over Gods akker te laten lopen, alsof het een verloren zaak zou zijn, waar niets meer aan te doen is.

Onttrek je niet aan je plicht. - Vervul haar manmoedig, ook al laten anderen het afweten.

Geloof je niet, dat gelijkheid, zoals velen die opvatten, een ander woord voor onrechtvaardigheid is?

Wees er zeker van dat je een kind van God bent, als je onrecht blij en zwijgend weet te dragen.

Wat een mooi antwoord gaf die eerbiedwaardige heer aan de jongeman, die klaagde over het onrecht dat ze hem hadden aangedaan: “Kun je daar zo slecht overheen?” vroeg hij. “Houd dan maar op goed te willen zijn!”

Alweer…: Ze hebben gezegd, ze hebben geschreven…: ervoor, ertegen…: met minder of met meer goede wil…: insinuaties en laster. Lofredes en toejuichingen. Zinnige en onzinnige dingen…

- Dwaas, grote dwaas! Zolang je recht op je doel afgaat, hoofd en hart bedwelmd door God, wat kan het je dan schelen of de storm raast, de krekel tsjirpt, of er geloeid wordt, geknord of gehinnikt?… Bovendien…, er is niets aan te doen: je kunt geen ijzer met handen breken.

Heb je te kampen met grote tegenspoed? - Heb je grote moeilijkheden? Zeg dan langzaam, woord voor woord, bijna proevend, dit krachtige en mannelijke gebed:

“Moge de zeer rechtvaardige en beminnelijke wil van God gedaan, vervuld, geprezen en eeuwig verheerlijkt worden boven alle dingen. - Amen. - Amen”.

Ik verzeker je, dat je de vrede zult vinden.

Ik begrijp niet waarom je geschrokken bent. - De vijanden van Christus zijn nooit erg redelijk geweest.

Toen Lazarus uit de dood was opgewekt, zouden ze zich hebben moeten overgeven en de godheid van Christus belijden. - Maar nee, ze zeiden: Laten we die man doden, die het leven geeft.

Vandaag gebeurt hetzelfde als gisteren.

In tijden van strijd en tegenwerking, wanneer misschien zelfs “de goeden” je dwarsbomen, moet je je hart verheffen. Luister naar Jezus, hoe Hij spreekt over het mosterdzaadje en over de zuurdesem. - En zeg Hem: edissere nobis parabolam, verklaar me de gelijkenis.

Dan zul je het genot smaken je toekomstige overwinning te zien: dat de vogels zich nestelen in jouw nu ontluikend apostolaat, en dat heel het deeg doordesemd is.

Verwijzingen naar de H. Schrift