Lijst van punten

Er zijn 8 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Moed.

Groei tegen de verdrukking in. - De genade van de Heer zal je niet ontbreken: inter medium montium pertransibunt aquae! Je zult je door het gebergte een weg banen!

Wat geeft het dat je je activiteiten wat moet inperken, als je later, als een veer die gespannen werd, veel verder zult komen dan je ooit gedroomd had?

Je wilt werelds, oppervlakkig en onbezonnen zijn, omdat je laf bent. Wat is die weigering jezelf te willen zien zoals je bent, anders dan lafheid?

Er is een kruistocht nodig van mannelijkheid en zuiverheid om tegenwicht te bieden aan het wilde gedoe van degenen die geloven dat de mens een beest is, en om hun werk teniet te doen. - En die kruistocht is jullie taak.

Bega niet de lafheid “moedig” te zijn. Vlucht!

De smart overstelpt je, omdat je haar laf ondergaat. - Aanvaard haar moedig in een christelijke geest en je zult haar gaan waarderen als een schat.

Onderzoek jezelf, langzaam en moedig. - Komen immers je slechts schijnbaar ongemotiveerde slechte humeur en droefheid niet voort uit je besluiteloosheid om de fijne maar “stevige” banden te verbreken, waarin je zondige begeerten je - onder geniepige voorwendsels - hebben verstrikt?

Zeg haar: mijn Moeder - zij is immers jouw Moeder om veel redenen -, moge Uw liefde mij vastbinden aan het Kruis van Uw Zoon; moge mij noch het geloof, noch de moed, noch de durf ontbreken, om de wil van Jezus te volbrengen.

Jozef van Arimatea en Nicodemus bezoeken Jezus in het verborgene, in de dagen dat er niets bijzonders gebeurt en als Jezus zijn triomfen viert.

Maar in het uur van het laffe verraad, leggen zij ten overstaan van de overheid, audacter, dapper getuigenis af van hun liefde voor Christus. - Leer hieruit.