Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Tegenwoordigheid van God → in de arbeid.

Je vraagt me: Waarom dat kale houten kruis? - En ik schrijf uit een brief over: “Bij het opkijken van de microscoop valt de blik op het lege zwarte kruis. Dit kruis zonder Gekruisigde is een symbool. Het heeft een betekenis die de anderen niet zullen zien. En hij die, vermoeid als hij is, op het punt stond met het werk op te houden, brengt zijn ogen weer naar het oculair en werkt verder, want het eenzame kruis vraagt schouders om het te dragen”.

Je kruisbeeld. - Als christen zou je altijd je kruisbeeld bij je moeten dragen. En het op je werktafel leggen. En het kussen als je gaat slapen en als je opstaat; en als je arme lichaam in opstand komt tegen je ziel, kus het dan ook.

Leg een bovennatuurlijk motief in de uitoefening van je beroep en je zult je werk geheiligd hebben.

Laat iedereen van jullie een bijzondere gemeenschap van de heiligen beleven: dan zal iedereen zowel tijdens de innerlijke strijd als bij de uitoefening van het beroep, de vreugde en de kracht voelen niet alleen te staan.

Het is maar een kwestie van seconden… Vraag jezelf af voordat je wat dan ook onderneemt: wat wil God van mij in deze aangelegenheid?

En doe het dan, met Gods genade!