Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Laïcisme → vervolging van de Kerk.

Gemanipuleerd door de niet aflatende haat van de satan, zijn de vijanden van God en van zijn Kerk ononderbroken in actie en plannen aan het smeden.

Met een 'voorbeeldige' volharding vormen zij hun kaders, houden zij hun scholen in stand en trainen zij hun leiders en opruiers. Op een heimelijke - maar doeltreffende - manier verspreiden zij hun ideeën en besmetten zij de gezinnen en de werkvloeren met het zaad dat iedere godsdienstigheid verstikt.

Wat moeten wij, christenen, dan wel niet doen om God altijd in waarheid te dienen?

Laat je niet afschrikken door het complot van stilzwijgen waarmee ze de Kerk monddood willen maken, en reageer in zoverre dat voor jou mogelijk is. Sommigen zorgen ervoor dat de stem van de Kerk niet gehoord wordt; anderen verhinderen dat men het voorbeeld ziet van degenen die haar verkondigen met hun leven; weer anderen wissen elk spoor van de goede leer uit… en zeer velen kunnen de Kerk niet verdragen.

Nogmaals, laat je niet afschrikken en word niet moe de verkondiger te zijn van wat de Kerk leert.

We dienen ervoor te zorgen dat alle intellectuele activiteiten worden gedragen door integere mensen met een authentiek christelijk geweten en een consequente levenswijze, die de wapens van de wetenschap in dienst stellen van de mensheid en van de Kerk.

Want het zal nooit ontbreken aan mensen die, zoals Herodes deed ten tijde van Christus' geboorte, trachten wetenschappelijke kennis aan te wenden - en deze zelfs vervalsen -, om Christus en allen die van Christus zijn, te vervolgen.

Wat hebben we nog enorm veel werk te verzetten!

Verwijzingen naar de H. Schrift