Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Maatschappij, burgerlijke  → een christelijke betekenis geven .

Kom al je burgerplichten na en probeer je nergens aan te onttrekken. Gebruik ook al je rechten ten bate van het algemeen welzijn en wees zo verstandig geen uitzonderingen te maken.

Ook dat is een christelijk getuigenis.

Bescheiden, zonder menselijk opzicht en met een oprechte nederigheid - want onze sterkte hebben we in de naam van God en niet, zoals de psalm zegt, uit hoofde van 'strijdwagens en paarden' -, dienen we ervoor te zorgen dat er geen hoekje van de samenleving overblijft waar men Christus niet kent.

Gebruik je recht als burger door actief te zijn in instellingen en maatschappelijke structuren. Zet je ervoor in, dat ze de beginselen van de christelijke levensopvatting als uitgangspunt nemen.

Je kunt er zeker van zijn dat je op deze manier veel mensen de mogelijkheid biedt om menswaardig te leven, en met de genade van God vergemakkelijk je hun de weg om persoonlijk te beantwoorden aan de christelijke roeping.

Verwijzingen naar de H. Schrift