Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Hedonisme.

Vandaag de dag is het niet genoeg om alleen maar een goede vrouw of een goede man te zijn. - Bovendien, wie er tevreden mee is dat hij bijna - goed is, is niet goed genoeg: het is nodig om - revolutionair - te zijn.

Tegenover het hedonisme, tegenover de heidense en materialistische waren die ons worden aangeprezen, wil Christus non-conformisten, rebellen van de Liefde!

Tegenover de druk van en de botsing met deze wereld: materialistisch, genotzuchtig, zonder geloof, hoe kan men dan nog de vrijheid opeisen en rechtvaardigen om niet te denken als - zij, en om niet te handelen als - zij!

- Een kind van God hoeft die vrijheid niet op te eisen, want Christus heeft haar eens voor altijd gewonnen. Maar een kind van God moet haar in alle situaties van het leven verdedigen en manifesteren. Alleen dan zullen - zij - begrijpen dat onze vrijheid niet door de omgeving afgegrendeld kan worden.

Wat nodig is om het geluk te vinden is niet een makkelijk leventje, maar wel een verliefd hart.

Het christendom is - ongebruikelijk, voegt zich niet naar de dingen van deze wereld. En dat is misschien wel zijn - grootste hinderpaal - en tegelijk het strijdbanier van de wereldsgezinden.