Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Voorzichtigheid.

Durf is geen onvoorzichtigheid, ook geen onbezonnen vermetelheid of gewoon waaghalzerij.

Durf is karaktersterkte, een kardinale deugd die noodzakelijk is voor het zieleleven.

Een werkzaam recept voor je geest van apostolaat: concrete plannen maken, niet van de ene week tot de andere, maar van vandaag tot morgen, en van nu tot straks.

Je vraagt of je je mond moet houden en het maar moet laten passeren - Bij een onrechtvaardige aanval op een rechtvaardige wet, nee!

Je wilde het eerst niet geloven, maar moest je met tegenzin bij de feiten neerleggen: de vijanden van het geloof hebben de beweringen die je in alle eenvoud en vanuit een gezond katholiek gevoel hebt gedaan, moedwillig verdraaid.

Het is waar, we “moeten onschuldig zijn als duiven - en listig als slangen”. Spreek niet op het verkeerde moment, noch op de verkeerde plaats.

Maak je niet kwaad. Dikwijls wijst onverantwoordelijk gedrag meer op een gebrek aan hersens of aan vorming dan op de afwezigheid van goede wil.

Van leermeesters en geestelijke leidslieden moet dan ook worden verlangd, dat zij dergelijke leemten opvullen door zelf op een verantwoordelijke manier hun plicht te vervullen!

Het zal noodzakelijk zijn om jezelf op dit punt te onderzoeken, indien jij zelf iemand bent die een van die posities bekleedt.

Voor jou die zo'n groot probleem hebt: - Als je de zaak op de goede manier stelt, dat wil zeggen, met een rustige, verantwoordelijke bovennatuurlijke visie, vind je altijd een oplossing.

Verwijzingen naar de H. Schrift