Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Getuigenis → christelijk gedrag .

Laat door je gedrag als christelijk staatsburger de mensen het verschil zien tussen een gedeprimeerd en een blij leven; tussen timide zijn en durf hebben; tussen handelen uit berekende slimheid - uit schijnheiligheid! - en handelen als een eenvoudig mens uit één stuk. - Kortom, tussen mondain zijn en kind van God zijn.

Het is waar dat wij als kinderen van God de Heer niet moeten dienen om gezien te worden, maar het moet ons ook niet kunnen schelen dat ze ons zien en helemaal mogen we onze plicht niet verzaken omdat we gezien worden!

Twintig eeuwen zijn er voorbijgegaan en nog dagelijks herhaalt zich het tafereel: nog steeds wordt de Meester veroordeeld, gegeseld, gekruisigd - En veel katholieken blijven door hun gedrag en hun woorden schreeuwen: “Hem? Die ken ik niet!”.

Ik zou overal heen willen gaan om veel mensen er vertrouwelijk op te wijzen dat God weliswaar de Barmhartige is, maar dat Hij ook zeer rechtvaardig is! Daarom heeft Hij duidelijk verklaard: “Wie Mij voor de mensen heeft verloochend zal ook Ik verloochenen.”

Ik heb altijd al gedacht dat het gebrek aan trouw uit menselijk opzicht neerkomt op een tekort aan liefde - en een gemis aan persoonlijkheid.

“Men steekt geen lamp aan om hem onder de korenmaat te zetten, maar op een standaard, zodat allen verlicht worden die in het huis zijn. Laat zo uw licht stralen voor de mensen, zodat ze uw goede werken zien en uw Vader verheerlijken die in de hemel is.”

En aan het einde van zijn verblijf op aarde beveelt Hij: Euntes docete, - gaat en onderwijst. Hij wil dat zijn licht straalt in het gedrag en in de woorden van zijn leerlingen, ook in die van jou.