Josemaría Escrivá Obras
De Weg, vrucht van het priesterlijke werk dat de heilige Jozefmaria in 1925 was begonnen, verschijnt voor het eerst in 1934 (in Cuenca, Spanje) met de titel Geestelijke overwegingen. In de volgende druk, in Valencia 1939, krijgt het boek, dat aanzienlijk is uitgebreid, zijn definitieve titel. Sindsdien is het in steeds meer landen uitgegeven. Tegenwoordig zijn er ongeveer 4.500.000 exemplaren in 44 talen gepubliceerd. In 2002 is er een kritisch-historische uitgave uitgekomen.

De Weg heeft een directe, onderhoudende stijl en persoonlijke, diep-menselijke betoogtrant. Toen het in ItaliŽ verscheen schreef de Osservatore Romano: "Mgr. EscrivŠ heeft niet zo maar een meesterwerk geschreven: hij heeft zich bij het schrijven direct laten leiden door zijn hart, en het is tot het hart dat de afzonderlijke punten waaruit De Weg bestaat, direct spreken."

Lees deze raadgevingen langzaam. Overweeg deze beschouwingen op je gemak. Het zijn dingen die ik je in vertrouwen in het oor fluister, als een vriend, als een broer, als een vader. Bij deze vertrouwelijke gesprekken luistert God mee. Ik zal je niets nieuws vertellen. Ik wil alleen maar herinneringen in je wakker roepen en gedachten opwekken die je treffen, opdat je je leven verbetert en wegen inslaat van gebed en Liefde. en uiteindelijk een mens wordt met een gezond oordeel. (De Weg, Voorwoord van de schrijver)