Josemaría Escrivá Obras
Het boek bevat zeven interviews van de heilige Jozefmaria in 1966 t/m 1968 met journalisten van Le Figaro, The New York Times, Time, L'Osservatore della Domenica en met drie Spaanse tijdschriften (Telva, Gaceta Universitaria y Palabra).


De stichter van het Opus Dei gaat in op vragen over de Kerk en het tweede Vaticaans Concilie, dat toen net was beŽindigd. Hij spreekt zich uit over de rechten en vrijheden van het individu, het universitaire leven, over vrouw en maatschappij, het Opus Dei enz.

Het boek eindigt met de homilie 'De wereld hartstochtelijk beminnen', die hij op 8 oktober 1967 op de campus van de universiteit van Navarra voor 40.000 aanwezigen uitsprak. De spirituele inhoud van de preek geeft kernachtig de boodschap weer waarop de antwoorden van de stichter van het Opus Dei aan de verschillende journalisten zijn geÔnspireerd.

Gesprekken met mgr. EscrivŠ werd voor het eerst gepubliceerd in 1968, in het Spaans, Engels, Italiaans en Portugees. Daarna is het ook verschenen in het Frans, Duits, Catalaans, Nederlands, Pools en Chinees. Het boek heeft een oplage van 350.000 exemplaren.