Josemaría Escrivá Obras
13

De Heer had gezegd: Ik zal de Vader vragen u een andere Helper, een andere Trooster, te geven om voor eeuwig bij u te blijven (Joh. 14, 16). - Toen de leerlingen allen bijeen waren op dezelfde plaats, kwam er opeens vanuit de hemel een gedruis alsof er een hevige wind opstak, en heel het huis waar zij gezeten waren, was er vol van. - Tegelijk verdeelden zich tongen van vuur die zich op ieder van hen neerzetten (Hand. 2, 1-3).

De apostelen, vervuld van de heilige Geest, leken wel dronken (Hand. 2, 13).

En Petrus, omringd door de elf, verhief zijn stem en begon te spreken. - Wij, mensen uit wel honderd landen, luisteren naar hem. - Iedereen hoort hem in zijn eigen taal. - Jij en ik in de onze. - Hij spreekt tot ons over Jezus Christus, de heilige Geest en de Vader.

Ze stenigen hem niet en nemen hem ook niet gevangen: onder de toehoorders zijn er drieduizend die zich bekeren en zich laten dopen.

Nadat jij en ik de apostelen hebben geholpen bij het toedienen van het doopsel, loven wij God de Vader, door zijn Zoon Jezus, en voelen wij ons ook dronken van de heilige Geest.

Vorige Volgende