Josemaría Escrivá Obras
16

In zijn apostolische brief Rosarium Virginis Mariae vraagt paus Johannes Paulus II om vijf geheimen aan de bestaande vijftien geheimen van de rozenkrans toe te voegen. Hij noemt ze de “geheimen van het licht”. Deze toevoeging is ingegeven door het christologische karakter van de rozenkrans.

In het boek De heilige Rozenkrans, geschreven in 1931, staat geen commentaar op de nieuwe geheimen, maar de heilige Jozefmaria heeft ze, zoals alle passages uit het evangelie, zijn hele leven overwogen en er met liefde over gesproken. Om de lezer de overweging van de volledige rozenkrans te vergemakkelijken, zijn uit de werken van de stichter van het Opus Dei in deze uitgave enkele van de vele teksten over de nieuwe geheimen opgenomen.

In de geest van de schrijver van De heilige Rozenkrans verenigen wij ons, telkens wanneer wij de blijde, lichtende, droevige en glorievolle geheimen bidden, met de intenties van de opvolger van Petrus, de bisschop van Rome. Omnes cum Petro ad Iesum per Mariam! Allen met Petrus naar Jezus door Maria!

Rome, 14 februari 2003

+ Javier Echevarría

Prelaat van het Opus Dei

Vorige Volgende