Lijst van punten

Er zijn 7 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Wonderen.

Ik heb geen wonderen nodig: aan die uit de Schrift heb ik meer dan genoeg. - Wat ik wél nodig heb, is dat je je plicht vervult en aan de genade beantwoordt.

“Het milieu heeft zo'n grote invloed!”, heb je me gezegd. En ik moest antwoorden: zonder twijfel. Daarom moet jullie vorming zodanig zijn, dat jullie, op natuurlijke wijze, je eigen sfeer met je meedragen, om “jullie toon” te geven aan de maatschappij waarin jullie leven.

- En, als je je deze geest eigen hebt gemaakt, dan ben ik er zeker van dat je me, met dezelfde hevige verbazing als de eerste leerlingen bij het aanschouwen van de eerste wonderen die ze in naam van Christus met hun eigen handen hadden verricht, zult zeggen: “Wat hebben wij toch een invloed op deze omgeving!”

De macht van de naastenliefde! - Als jullie de gezegende broederlijkheid in praktijk brengen, is de zwakte van ieder van jullie tegelijkertijd een steun, die jullie staande houdt bij de vervulling van je plicht: zoals speelkaarten zich staande houden als ze tegen elkaar gezet zijn.

Ik ben niet “verzot op wonderen”. - Ik zei je al, dat ik meer dan genoeg heb aan de wonderen van het heilig Evangelie om mij te bevestigen in het geloof. - Maar ik heb medelijden met die christenen, zelfs vrome, “apostolisch” ingestelde, die glimlachen als ze horen spreken over buitengewone wegen of bovennatuurlijke gebeurtenissen. - Ik heb veel zin om hun te zeggen: Ja, ook nu gebeuren er nog wonderen. We zouden ze zelf verrichten, als we geloof hadden!

God is altijd dezelfde. - Mensen van geloof zijn nodig: dan zullen opnieuw de wonderdaden gebeuren, waarover wij in de Heilige Schrift lezen. Ecce non est abbreviata manus Domini. De arm van God, Zijn macht, is niet verkort!

Omnia possibilia sunt credenti. Alles is mogelijk voor wie gelooft. - Dit zijn woorden van Christus.

- Waarom zeg je Hem niet met de apostelen: Adauge nobis fidem! Vermeerder mijn geloof!

De macht van de gehoorzaamheid! - Het meer van Genesaret wilde zijn vissen niet aan de netten van Petrus geven. Een hele nacht voor niets gezwoegd.

- Maar uit gehoorzaamheid wierp hij toch opnieuw zijn netten uit en toen ving hij piscium multitudinem copiosam - een grote hoeveelheid vissen.

- Geloof me: dit wonder herhaalt zich iedere dag.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift