Lijst van punten

Er zijn 10 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Dienst.

Je heilig ongeduld om God te dienen is Hem niet onaangenaam. - Maar dit zal onvruchtbaar blijven, als het niet vergezeld gaat van een daadwerkelijke verbetering van je dagelijks leven.

Heb je in het innerlijk leven wel eens het mooie overwogen van het voortdurend vrijwillig “dienen”?

Je persoonlijke ervaring - die lusteloosheid, die onrust, die bitterheid - doet je de waarheid beleven van die woorden van Jezus: niemand kan twee heren dienen!

Je bidt, doet versterving, je put je uit in apostolaat…, maar je studeert niet. - Als je niet verandert, deug je niet.

De studie, de beroepsvorming op welk gebied dan ook, is voor ons een zware plicht.

Als jij God met je verstand moet dienen, is studeren voor jou een zware plicht.

Als je je toch eens voornam om God “in ernst” te dienen: met dezelfde ijver, waarmee je je eerzucht, je ijdelheid en je zinnelijkheid dient!…

Het non serviam, ik wil niet dienen, van Satan is te vruchtbaar geweest. - Voel je niet de edelmoedige prikkel om iedere dag, met de wil tot gebed en werk, een serviam - ik zal U dienen, ik zal U trouw zijn - te zeggen, dat in vruchtbaarheid die oproep tot rebellie overtreft?

De uitroep serviam!, ik wil dienen!, is de wil om de Kerk van God in uiterste trouw te “dienen”, zelfs ten koste van bezittingen, eer en leven.

Het is goed dat je God dient als een kind, zonder loon te vragen, edelmoedig… - Maar maak je geen zorgen als je soms toch aan de beloning denkt.

De vaderlandsliefde, die prijzenswaardig is, brengt velen ertoe van hun leven een dienst, een “krijgsdienst” te maken. - Vergeet niet dat Christus ook Zijn “krijgsdienst” heeft, en mensen die gekozen worden in Zijn dienst.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift