Lijst van punten

Er zijn 7 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Onthechting → van de dingen van de wereld.

Voel je niet aan, dat meer vrede en een grotere eenheid met God je deel zullen zijn, zodra je beantwoordt aan die buitengewone genade die een totale onthechting van je eist?

- Vecht voor Hem, om Hem te behagen, maar versterk je hoop.

Jezus zegt: “Ieder die zijn huis, broers of zusters, vader of moeder, vrouw, kinderen of akkers heeft prijsgegeven om mijn Naam, zal het honderdvoudig terugkrijgen en eeuwig leven ontvangen”.

- Vind op aarde eens iemand die zo royaal betaalt!

Alle dingen van de wereld zijn niet meer dan aarde. - Veeg ze allemaal op een hoop onder je voeten en je zult dichter bij de hemel zijn.

Goud, zilver, juwelen…, allemaal slijk, hopen mest. - Genot, zinnelijke lusten, bevrediging van de driften…, als een beest, een muilezel, een zwijn, een haan, een stier.

Eerbetoon, onderscheidingen, titels…: zeepbellen, opgeblazenheid, leugens, niets.

Moge geen andere genegenheid je aan de aarde binden dan het waarlijk goddelijke verlangen, Christus te verheerlijken, en door Hem en met Hem en in Hem de Vader en de heilige Geest.

Je bent niet “enthousiast” genoeg. - Daarom sleep je zo weinig mensen mee. - Het lijkt wel of je niet erg overtuigd bent van wat je wint, wanneer je om Christus' wil afstand doet van de dingen van deze wereld.

Vergelijk eens: voor één krijg je er honderd terug plus het eeuwige leven! - Vind je dat zo'n slechte “koop”?

Zorg ervoor zo te leven, dat je vrijwillig afstand weet te doen van die vormen van comfort en gemak, die je niet graag zou zien bij een andere man van God.

Bedenk dat je de graankorrel bent waarover het Evangelie spreekt. - Als je niet in de aarde valt en sterft, zul je geen vrucht voortbrengen.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift