Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Waarheidsliefde → de waarheid verspreiden.

Ik houd niet van een dergelijke afzwakking: angstigheid wordt door jullie voorzichtigheid genoemd. - Jullie “voorzichtigheid” biedt aan sommige leeghoofden, die vijanden van God zijn, de gelegenheid om door te gaan voor wijzen, en om posities te bereiken, die ze nooit hadden moeten krijgen.

Blijf rustig, wanneer je een rechtzinnige mening naar voren hebt gebracht, ook al neemt degene die je aanhoort er kwaadwillig aanstoot aan. - Want zijn aanstoot-nemen is farizeïsch.

Leiders!… Sterk je wil, opdat God van jou een aanvoerder maakt. Weet je niet hoe die vervloekte geheime genootschappen te werk gaan? Nooit hebben ze de massa's voor zich gewonnen. - In hun holen leiden ze een aantal duivelsmensen op, die de menigte ophitsen en in oproer brengen, haar dol maken, om haar mee te voeren naar de afgrond van elke wanorde…, en naar de hel. - Zij dragen een vervloekt zaad.

Als je wilt…, zul jij het woord van God uitdragen, dat duizend maal gezegend is en niet kan falen. Als je edelmoedig bent…, als je meewerkt, met je persoonlijke heiliging, zul jij de heiliging van de anderen verkrijgen: zo vestig jij het rijk van Christus: Omnes cum Petro ad Jesum per Mariam. Allen met Petrus naar Jezus door Maria.

Het is volmaakte dwaasheid, de vijand tot spreekbuis te dienen; en als die vijand de vijand van God is, is het een grote zonde. - Daarom zal ik op het professionele vlak nooit de kennis prijzen, van wie zich daarvan bedient als van een spreekgestoelte om de Kerk aan te vallen.