Lijst van punten

Er zijn 9 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Innerlijk leven  → Maria en het innerlijk leven .

Gebruik die heilige “menselijke hulpmiddeltjes”, die ik je aanraadde om de tegenwoordigheid van God niet te verliezen: schietgebedjes, oefeningen van liefde en eerherstel, geestelijke communies, blikken op de beeltenis van Onze Lieve Vrouw…

Ga binnen in de wonden van de gekruisigde Christus. Daar zul je leren je zinnen te bewaken, daar zul je innerlijk leven hebben, daar zul je de Vader onophoudelijk de smarten van de Heer en van Maria opofferen om jouw schulden en de schulden van alle mensen te betalen.

De liefde tot onze Moeder zal de bries zijn, waarmee je het smeulende vuurtje van de deugden, die onder de as van jouw lauwheid verborgen liggen, aanblaast totdat de vlammen hoog oplaaien.

Het lijkt, alsof alle zonden van je leven de kop weer opsteken. - Verlies het vertrouwen niet. - Integendeel: roep je heilige Moeder Maria aan met het geloof en de overgave van een kind. Zij zal vrede geven aan je ziel.

Maria, Lerares in het bidden. - Zie, hoe zij haar Zoon in Kana vraagt, en hoe zij met volharding aanhoudt, zonder de moed te verliezen. - En hoe zij slaagt.

- Leer van haar.

Maria, Lerares van het verborgen en stille offer!

- Zie haar, haast altijd verborgen, met haar Zoon meewerken: Zij weet en zwijgt.

Als je geestelijk leven op zijn fundamenten staat te wankelen, als het je toeschijnt alsof alles in de lucht hangt…, steun dan op het kinderlijk vertrouwen in Jezus en Maria, de onwrikbare rots, waarop je vanaf het begin had moeten bouwen

Je bent vol zwakheden. - Elke dag zie je ze beter. - Maar laat dat je niet afschrikken. - Hij weet goed dat je niet méér vruchten kunt afwerpen.

Je onvrijwillige misstappen - als die van een kind - maken dat God, je Vader, meer zorg voor je heeft en dat Maria, je Moeder, haar liefdevolle hand niet van je terugtrekt. Doe je voordeel hiermee en als de Heer je dagelijks van de grond opraapt, omhels Hem dan uit alle macht en leg je arme hoofd op zijn open borst. Het kloppen van zijn allerbeminnelijkst Hart zal je op den duur in verrukking brengen.

Je staat niet alleen. - Draag de tegenspoed met blijdschap. - Weliswaar voel je, arm kind, in je hand niet de hand van je Moeder. - Maar… heb je niet gezien hoe de moeders hier op aarde, met uitgestrekte armen hun kleinen volgen wanneer ze, zonder vastgehouden te worden, hun eerste wankele stappen durven doen? - Je staat niet alleen: Maria is dicht bij je.

Verwijzingen naar de H. Schrift