Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Evangelisatie.

Onze Moeder de heilige Kerk strooit met een indrukwekkend edelmoedige liefde het zaad van het evangelie over heel de wereld uit: vanuit Rome tot in de verste uithoeken.

Jouw medewerking aan deze uitbreiding over de hele aarde moet erop gericht zijn de uithoeken met het centrum - dus met de paus - te verbinden, opdat de hele aarde één enkele kudde zal worden, met één herder: één enkel apostolaat!

Ook de eerste twaalf waren vreemdelingen in de streken waar zij het evangelie brachten. Zij kwamen in aanraking met volkeren die hun wereld bouwden op een fundament dat haaks stond op de leer van Christus.

Kijk: ondanks die ongunstige omstandigheden wisten zij dat ze de dragers waren van de goddelijke boodschap van de verlossing. En de apostel riep uit: “Wee mij, als ik het evangelie niet verkondig!”

In onze tijd - en eigenlijk altijd al! - wil de Heer dat het goddelijk zaad overal wordt uitgestrooid. Maar Hij wil ook dat de uitbreiding niet ten koste gaat van de dieptewerking…

Je hebt de duidelijke, bovennatuurlijke opdracht eraan bij te dragen dat de intensiteit niet verloren gaat.

Met onze dienstbaarheid kunnen we de Heer een nog grotere triomf bereiden dan bij zijn intocht in Jeruzalem… Want er zal geen Judas, geen Hof van Olijven en geen duistere nacht zijn… Het zal ons lukken de wereld te doen branden met de vlammen van het vuur dat Hij op aarde kwam brengen…! En het licht van de waarheid - onze Jezus - zal het verstand van de mensen verlichten in een dag zonder einde.

De zaaier ging uit om te zaaien, om het zaad met een brede armzwaai op alle kruispunten van de wereld uit te strooien… Een prachtig werk is voor ons weggelegd! Ervoor zorgen dat het woord van God altijd en overal wortel schiet, opkomt en vruchten voortbrengt.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift