Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Hedonisme.

In deze tijden vol geweld, vol grove en onbehouwen seks, moeten wij in opstand komen. Jij en ik, wij verzetten ons. Wij hebben er geen zin in om met de stroom mee te gaan en als beesten te zijn.

Wij willen ons gedragen als kinderen van God, als mannen en vrouwen die met hun Vader omgaan die in de hemel is en die heel dichtbij, in het innerlijk van ieder van ons wil zijn.

Een golf van verdorvenheid en vuiligheid - bloedrood en vuilgroen - staat op het punt de aarde te overstromen en het Kruis van de Verlosser op infame wijze te bezoedelen…

Hij wil echter dat er uit ons hart een andere golf opwelt - stralend wit en machtig als de rechterhand van de Heer -, die met zijn zuiverheid de vuiligheid van het materialisme zal wegspoelen, en de werking van het bederf dat zich wereldwijd verspreid heeft zal neutraliseren. Dit - en nog meer - is de taak van de kinderen van God.

Wat iemand - en zelfs een hele samenleving - echt ongelukkig maakt is de begerige en egoïstische zucht naar welzijn; de poging alles wat tegenzit uit de weg te ruimen.