Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Barmhartigheid, goddelijke .

Gebruik je hoofd en je hart bij de overweging van het volgende: Heer, hoe vaak ben ik niet gevallen en hebt U mij weer overeind geholpen! Hoe vaak hebt U mij niet vergeven en aan uw Hart gedrukt!

Overweeg dat…, en ga nooit meer van Hem weg.

Wat indrukwekkend zijn deze woorden van een priester: “Ondanks mijn ondankbaarheid heeft Jezus mij een heleboel zonden vergeven. Wat is Hij edelmoedig! Als Hij de vele zonden van Maria Magdalena heeft vergeven, omdat zij zoveel liefhad, hoeveel liefde ben ik Hem dan niet verschuldigd, aangezien Hij mij nóg meer heeft vergeven.”

Jezus, ik wil U liefhebben tot aan de dwaasheid en de heldhaftigheid toe! Met uw genade, Heer, zal ik U nooit meer in de steek laten, ook al zou ik voor U moeten sterven.

Zoek de vereniging met God en wees vol hoop - dit is een deugd die zekerheid geeft - want Jezus zal je met het licht van zijn barmhartigheid bijstaan, ook in de donkerste nacht.

Inderdaad, het verging ieder van ons zoals Lazarus. Wij kwamen in beweging door een veni foras, kom naar buiten.

Wat is het pijnlijk te zien dat er nog altijd 'doden' zijn die de macht van de barmhartigheid van God niet kennen!

Wees blij, met een heilige blijdschap, want tegenover de mens die zonder Christus uiteenvalt, staat de mens die met Hem verrezen is.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift