Lijst van punten

Er zijn 9 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Liefde tot God → liefde tot God en de mensen.

De grootmoedigheid van God is gewoonweg om versteld van te staan. Hij is Mens geworden om ons te verlossen, zodat jij en ik - je zult het met me eens zijn dat we dat niet waard zijn! - vol vertrouwen met Hem kunnen omgaan.

Wat een respect, wat een waardering en wat een liefde moeten wij voor ieder mens afzonderlijk voelen, als we bedenken dat God van die mens houdt omdat die van Hem is!

De Heer heeft zich er niet toe beperkt ons te zeggen dat Hij van ons houdt. Hij heeft het met daden, met zijn hele leven bewezen. - En jij?

Je moet niet verdrietig worden, als je de indruk hebt dat de Heer je heeft verlaten. Doe daarentegen meer moeite om Hem te vinden! Hij is de Liefde en laat je niet alleen.

Wees ervan overtuigd dat Hij je uit Liefde 'alleen laat', zodat je duidelijk ziet wat in jouw leven van Hem is en wat van jou is.

Is de zekerheid dat God belangstelling heeft voor zelfs de meest onbeduidende dingen van zijn schepselen voor jou geen reden tot blijdschap?

God houdt oneindig veel meer van ons, dan jij van jezelf houdt… Verzet je daarom niet als Hij hoge eisen aan je stelt!

Wees ervan overtuigd dat tegenslagen een bewijs zijn van Gods vaderlijke liefde voor jou.

Eén ding moet duidelijk zijn: God heeft jou niet nodig. Dat Hij jou toch roept komt door de liefdevolle barmhartigheid van zijn Hart.

Ja, je hebt gelijk: er zit heel wat ellende in jou! Wat zou er van jou, in je eentje, terechtgekomen zijn…?

“Alleen een Liefde vol barmhartigheid kan nog van mij houden”, erkende je.

Laat dit je tot troost zijn: als je Hem zoekt, zullen jou noch zijn Liefde, noch zijn Barmhartigheid ontbreken.