Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Mis → liefde tot de h. Mis.

Houd veel van Onze Lieve Heer. Koester in je ziel het verlangen Hem lief te hebben. Voed dit verlangen! Houd van God, juist nu, nu velen die Hem in hun handen ontvangen Hem misschien niet liefhebben, Hem slecht behandelen, Hem verwaarlozen.

Ga in de heilige Mis en gedurende de hele dag fijngevoelig met Hem om!

In het heilig misoffer neemt de priester het Lichaam van onze God en de kelk met zijn Bloed, heft ze boven alle dingen van de aarde uit en zegt: Per Ipsum, et cum Ipso, et in Ipso, door mijn Liefde en met mijn Liefde en in mijn Liefde!

Verenig je met dat gebaar. Sterker nog: maak het tot een deel van je leven.

Ik begreep wat je bedoelde toen je me het volgende toevertrouwde: Ik wil de liturgie van de heilige Mis met alle vijf de zintuigen in mij opnemen.

Zeg de Heer dat je voortaan bij het opdragen of bijwonen van de heilige Mis, en telkens als je het sacrament van de Eucharistie uitreikt of ontvangt, een groot geloof en een brandende liefde wilt hebben: alsof het de laatste keer in je leven was.

En heb er spijt van, dat je vroeger zo nalatig was.

Beleef de heilige Mis!

Een overweging van een priester die veel van God hield kan je daarbij helpen: Is het mogelijk, mijn God, deel te nemen aan de heilige Mis zonder heilig te worden?

En hij ging verder: Ik zal opnieuw het voornemen maken om iedere dag mijn toevlucht te zoeken in de open zijde van mijn Heer!

Doe jij hetzelfde!