Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Optimisme → moreel van overwinning.

Kind, zei ik je uit volle overtuiging, ik sluit mijn ogen niet voor de 'hindernissen' waarop wij zullen stuiten als we andere apostelen willen aansteken met onze 'dwaasheid'. Sommige zullen misschien onoverkomelijk lijken…, maar inter medium montium pertransibunt aquae, door de bergen vindt het water zijn weg. Wij zullen die hindernissen overwinnen, want de bovennatuurlijke bezieling en het vuur van onze ijver zullen de bergen doorboren.

“Alles vermag ik in Hem die mij kracht geeft.” Met Hem loop ik niet het risico te mislukken. Op deze overtuiging is het heilig 'meerwaardigheidscomplex' gebaseerd, waardoor we onze taken met de geest van een overwinnaar tegemoet gaan, aangezien God ons zijn kracht verleent.

Voor een kind van God is iedere dag weer een gelegenheid om opnieuw te beginnen, in de zekerheid dat het - met de hulp van de genade - aan het einde van de weg, de Liefde zal bereiken.

Daarom ben je op de goede weg, als je begint en opnieuw begint. Als je de wil hebt om te overwinnen en als je strijdt zul je, met de hulp van God, zegevieren! Er is geen moeilijkheid die je niet te boven kunt komen.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift