Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Hemel.

Niemand is gelukkig op aarde, totdat hij besluit het níet te zijn. De weg verloopt als volgt: lijden - in christelijke taal: het kruis!, de wil van God, liefde; dan komt het geluk hier en, daarna, voor altijd.

Langs de weg van de nederigheid kom je overal, in de eerste plaats in de hemel.

Vecht tegen de scherpe kanten van je karakter, tegen je egoïsme, je gemakzucht, je afkeer tegenover bepaalde mensen of dingen - Behalve dat we medeverlossers moeten zijn, moet je goed bedenken dat de beloning die je zult ontvangen, recht evenredig zal zijn aan het zaaiwerk dat je zult hebben verricht.

De tijd is onze schat, het - geld - om de eeuwigheid mee te kopen.

Als je ooit ongerust wordt door de gedachte aan onze broeder de dood, omdat je namelijk ziet hoe weinig je voorstelt, vat dan moed en denk: wat zal die Hemel die ons te wachten staat, wel niet zijn, als de hele schoonheid en grootsheid, het hele geluk en de oneindige liefde van God zullen worden uitgegoten in dat armzalig vat van stof, uit klei genomen, dat het menselijk schepsel is, en als dat daar eeuwig zal worden verzadigd, altijd met de frisheid van een nieuw geluk?

Wat is een rechtschapen ziel die wordt geconfronteerd met het bittere onrecht van dit leven, verheugd als hij denkt aan de eeuwige rechtvaardigheid van zijn eeuwige God!

En in het besef van zijn eigen ellende ontsnapt hem, met daadkrachtig verlangen, die kreet van de heilige Paulus: Non vivo ego, - nu leef ik niet meer, maar het is Christus die in mij leeft! En Hij zal eeuwig in mij leven!

Verwijzingen naar de H. Schrift