Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Devoties.

Ik vind het fijn dat je van processies houdt en van alle uiterlijke manifestaties van onze Moeder de heilige Kerk om aan God de Hem verschuldigde eredienst te bewijzen, maar laat dat ook echt in je gaan leven!

Kerstmis. Je schrijft me: “Verenigd met het heilige afwachten van Maria en Jozef wacht ook ik met ongeduld op het Kind. Wat zal ik gelukkig zijn in Bethlehem! Ik voel van tevoren al dat ik door een grenzeloze vreugde zal worden overspoeld. Ja! En met Hem wil ik ook opnieuw worden geboren!”

Moge je verlangen werkelijkheid worden!

Optimisme? Altijd! Ook als alles mis lijkt te gaan: misschien is dàt het moment om uit te barsten in een gezang, in een Gloria, want je hebt bij Hem je toevlucht gezocht en van Hem kan alleen maar goeds komen.

De rozenkrans is bijzonder nuttig voor degenen die met hun hoofd moeten werken en die moeten studeren. Want die schijnbaar eentonige manier om tot Onze Lieve Vrouw te bidden zoals kinderen hun moeder om iets vragen, vernietigt geleidelijk elke kiem van ijdelheid en trots.

Herhaal in de loop van de dag je oefeningen van berouw: bedenk dat Jezus voortdurend beledigd wordt en dat er helaas niet evenredig boete wordt gedaan.

Daarom zeg ik zo vaak: hoe meer oefeningen van berouw, hoe beter! Zeg me dat na, door de manier waarop je leeft en door de raad die je aan anderen geeft.

Groeten we niet degenen die we graag mogen, treden we ze niet hartelijk tegemoet? - Laten wij, jij en ik, daarom iedere dag Jezus, Maria, Jozef en onze Engelbewaarder meermaals groeten.