Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Materialisme.

Vandaag de dag is het niet genoeg om alleen maar een goede vrouw of een goede man te zijn. - Bovendien, wie er tevreden mee is dat hij bijna - goed is, is niet goed genoeg: het is nodig om - revolutionair - te zijn.

Tegenover het hedonisme, tegenover de heidense en materialistische waren die ons worden aangeprezen, wil Christus non-conformisten, rebellen van de Liefde!

Mondaine mensen sloven zich uit de zielen God zo snel mogelijk te laten kwijtraken; en vervolgens de wereld te laten kwijtraken - Ze houden niet van deze wereld van ons, ze buiten hem uit en lopen over anderen heen!

Laat jij je ook niet beetnemen door dat dubbele bedrog!

Sommigen zijn de hele dag door verbitterd - Ze worden door alles verontrust. Ze slapen met de onrust, dat deze vlucht maar kort zal duren. Ze worden wakker met een gevoel van weerzin en ontmoediging omdat er weer zo'n dag voor hen ligt.

Velen zijn vergeten, dat we door de Heer in deze wereld zijn gezet op weg naar de eeuwigheid; en ze beseffen niet dat die alleen bereikt kan worden door degenen die op aarde op weg zijn met de blijdschap van de kinderen van God.

Laat door je gedrag als christelijk staatsburger de mensen het verschil zien tussen een gedeprimeerd en een blij leven; tussen timide zijn en durf hebben; tussen handelen uit berekende slimheid - uit schijnheiligheid! - en handelen als een eenvoudig mens uit één stuk. - Kortom, tussen mondain zijn en kind van God zijn.

Een fundamentele fout waarvoor je op je hoede moet zijn: te denken dat de eerlijke en geoorloofde gebruiken en eisen van je tijd of van de wereld waarin je leeft, niet geordend kunnen worden binnen en aangepast aan de heiligheid van de morele leer van Christus.

Merk op dat ik erbij heb gezegd: de eerlijke en geoorloofde. De andere hebben geen burgerrecht.

Tegenover de druk van en de botsing met deze wereld: materialistisch, genotzuchtig, zonder geloof, hoe kan men dan nog de vrijheid opeisen en rechtvaardigen om niet te denken als - zij, en om niet te handelen als - zij!

- Een kind van God hoeft die vrijheid niet op te eisen, want Christus heeft haar eens voor altijd gewonnen. Maar een kind van God moet haar in alle situaties van het leven verdedigen en manifesteren. Alleen dan zullen - zij - begrijpen dat onze vrijheid niet door de omgeving afgegrendeld kan worden.