Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Gebruik van tijd → en eer van God.

De Heer heeft er recht op - en voor ieder van ons is dat een plicht - dat we Hem - ieder ogenblik - verheerlijken. Dus als we onze tijd verknoeien stelen we de eer van God.

Je beseft dat het werk dringend is en dat een minuut die is afgestaan aan gemakzucht, tijd is die onttrokken is aan de eer van God. - Waar wacht je dan nog op, voor je elk ogenblik gewetensvol gaat benutten?

Afgezien daarvan raad ik je aan om eens na te gaan of die vrije minuten in de loop van de dag - die bij elkaar uren zijn! - niet beantwoorden aan je wanordelijkheid of je luiheid.

Een slechte zaak zou het zijn als je jouw tijd verknoeit, die niet van jou is maar van God en voor zijn eer. Maar als je bovendien nog zorgt dat anderen hun tijd verknoeien, schaad je enerzijds je eigen aanzien en fraudeer je anderzijds met de eer die God toekomt.

Als je denkt aan alles in je leven dat zonder waarde zal blijven, omdat je het niet aan God hebt opgedragen, zou je je eigenlijk als een vrek moeten voelen: begerig in het verzamelen van alle gelegenheden om een offertje te brengen, in het niet onbenut laten van welk lijden dan ook. - Immers, nu het eenmaal zo is dat het lijden de metgezel is van het schepsel, is het toch dwaasheid om daar niets mee te doen?