Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Hart → overgave van het hart.

Hij leek vastbesloten ; maar, toen hij de pen opnam om aan zijn verloofde te schrijven dat hij aan hun verloving een einde wilde maken, werd hij overmand door besluiteloosheid en zonk de moed hem in de schoenen: heel menselijk en begrijpelijk, vond men. Kennelijk valt volgens sommigen de aardse liefde niet onder de goederen die je omwille van de totale navolging van Christus moet achterlaten, als de Heer erom vraagt.

Het treft mij pijnlijk dat mensen die zich aan God hebben gegeven, de indruk maken dat ze verstokte vrijgezellen zijn: en dat terwijl ze dè Liefde bij uitstek hebben! - Het zijn inderdaad - verstokte vrijgezellen - als ze Hem die zoveel liefde heeft, niet weten te beminnen.

Je hebt je roeping heel duidelijk gezien - God liefhebben, maar alleen maar met je verstand. Je verzekert me dat je je hart in deze weg hebt gelegd - maar soms ben je afgeleid en probeer je zelfs achterom te kijken: een teken dat je het nog niet helemaal met hart en ziel doet. - Werk dat bij!

Je hart! Soms wordt er zonder dat je er iets aan kunt doen, een schaduw over geworpen van iets wel zeer menselijks, van een grove, trieste, platvloerse herinnering.

Richt je dan onmiddellijk tot het Tabernakel, in werkelijkheid of in de geest: en je zult naar het licht, de blijdschap en het Leven terugkeren.