Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Trouw → loyaliteit aan de Kerk.

Nooit zal ik het eens kunnen zijn, noch op het gebied van de ascese, noch op juridisch gebied met hen die denken en leven alsof het dienen van de Kerk gelijk zou staan met het zich omhoog werken.

Je wordt pijnlijk getroffen als je ziet dat sommigen het spreken over het kruis van Christus slechts als een techniek gebruiken om op te klimmen en hoge posities te bereiken - En het zijn diezelfde personen die nergens iets goeds in kunnen zien, tenzij het met hun eigen bedoelingen strookt.

Reden te meer dat jij met zuivere bedoeling blijft volharden en dat je de Meester vraagt dat Hij je de kracht geeft om steeds te zeggen: Non mea voluntas sed tua fiat! - Heer, moge ik met liefde Uw heilige Wil doen!

Iedere dag moet je groeien in trouw aan de Kerk, de Paus, de Heilige Stoel - Met een liefde die steeds theologischer wordt!

Je hebt een groot verlangen om de Kerk lief te hebben: en wel des te meer naarmate degenen die haar zwart willen maken, zich roeren. - Dat vind ik heel logisch: de Kerk is immers je Moeder.

Zij die niet willen begrijpen dat het geloof dienstbaarheid aan de Kerk en aan de zielen vraagt, zullen vroeg of laat de zaken omkeren en ten slotte de Kerk en de zielen gebruiken voor hun persoonlijke doeleinden.

Het is te hopen, dat je nooit in de fout zult vervallen te denken dat een bepaalde houding die een of ander lid van de Kerk in zijn persoonlijk of openbaar leven aan de dag legt, verweten kan worden aan het Mystiek Lichaam van Christus.

En het is te hopen, dat je zelf ook geen aanleiding geeft, dat minder ontwikkelde mensen die fout begaan

Besef je nu hoe belangrijk het is dat je integer bent, dat je trouw bent!

Ik begrijp niet wat je bedoelt als je zegt dat je in kwesties van moraal en geloof een onafhankelijk katholiek bent

Onafhankelijk van wie? Die valse onafhankelijkheid is niets anders dan de weg van Christus verlaten.

Wees nooit toegeeflijk ten aanzien van de leer van de Kerk. - Bij een metaalmengsel verliest altijd het edelste metaal aan kwaliteit.

Bovendien is die schat niet van jou en - zoals het evangelie verhaalt - kan de Eigenaar je rekenschap komen vragen op het moment dat je dat het minst verwacht.

Ik ben het met je eens dat er katholieken zijn, praktizerend en zelfs vroom in de ogen van anderen, en misschien wel oprecht overtuigd, die in hun naïviteit de vijanden van de Kerk dienen

In hun eigen huis is door een onjuist gebruik van bepaalde begrippen - zoals - oecumene, - pluralisme, - democratie - hun grootste tegenstander binnengeslopen: de onwetendheid.

Het lijkt tegenstrijdig, maar het komt niet zelden voor dat de mensen die zich kinderen van de Kerk noemen, juist diegenen zijn die de grootste verwarring zaaien.

Je bent het strijden moe. Je hebt genoeg van het wereldje waarin je leeft, dat gekenmerkt wordt door gebrek aan een loyale, trouwe houding - Ze storten zich allemaal op degene die gevallen is, om hem te vertrappen!

Ik weet niet waarom je daar verbaasd over bent. Met Jezus gebeurde destijds al hetzelfde, maar Hij deinsde niet terug, want Hij was juist gekomen om de zieken en degenen die Hem niet begrepen te redden.

Laat de trouwen niet zo actief zijn! - dat willen de ontrouwen.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift