Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Wet → burgerlijke recht .

Een fundamentele fout waarvoor je op je hoede moet zijn: te denken dat de eerlijke en geoorloofde gebruiken en eisen van je tijd of van de wereld waarin je leeft, niet geordend kunnen worden binnen en aangepast aan de heiligheid van de morele leer van Christus.

Merk op dat ik erbij heb gezegd: de eerlijke en geoorloofde. De andere hebben geen burgerrecht.

Er is een beschikking uitgegaan van keizer Augustus dat alle inwoners van Israël zich moeten laten registreren. Maria en Jozef reizen naar Bethlehem - Heb je er wel eens aan gedacht dat de Heer zich van de stipte naleving van een wet heeft bediend om zijn profetie in vervulling te doen gaan?

Houd van de regels van een eerzame samenleving, respecteer ze, en twijfel er niet aan, dat ook jouw trouw gehoorzamen aan je plicht - het werktuig kan zijn waardoor anderen de christelijke rechtschapenheid, vrucht van de liefde tot God, zullen ontdekken en God zullen ontmoeten.

Ik zou tegen zoveel opstandige katholieken willen zeggen dat degenen die geen discipline, gehoorzaamheid en wettig gezag accepteren maar hun eigen partij vormen, hun plicht verzaken. Ze vormen in feite een onbeduidende kliek; ze zaaien tweedracht, veroorzaken gekonkel en roddel; ze zijn aanstichters van domme persoonlijke ruzies; ze creëren een warnet van jaloezieën en crisissituaties.

Je vraagt of je je mond moet houden en het maar moet laten passeren - Bij een onrechtvaardige aanval op een rechtvaardige wet, nee!

Verwijzingen naar de H. Schrift