Lijst van punten

Er zijn 7 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Overgave, zich verlaten op → vertrouwensvolle strijd .

In te, Domine, speravi, op U, Heer, heb ik mijn vertrouwen gesteld. - En aan de menselijke middelen heb ik mijn gebed en mijn kruis toegevoegd. - En mijn hoop is niet tevergeefs geweest en zal het ook nooit zijn: non confundar in aeternum, in eeuwigheid zal ik niet beschaamd worden!

Ik schreef je: “Ik steun op jou. Jij moet beslissen wat we doen!” - En wat hadden we anders kunnen doen dan steun zoeken bij de Ander!

Wanhoop nooit. Lazarus was dood en reeds in staat van ontbinding: Iam foetet, quatriduanus est enim, - hij riekt al, want hij ligt al vier dagen begraven, zegt Marta tegen Jezus.

Als je de ingeving van God hoort en die volgt: - Lazarus, veni foras! Lazarus kom naar buiten! -, dan zul je tot het Leven terugkeren.

Als je geestelijk leven op zijn fundamenten staat te wankelen, als het je toeschijnt alsof alles in de lucht hangt…, steun dan op het kinderlijk vertrouwen in Jezus en Maria, de onwrikbare rots, waarop je vanaf het begin had moeten bouwen

De beproeving duurt lang deze keer. - Misschien - nee, zeker - heb je ze tot nu toe niet goed gedragen, omdat je nog menselijke troost zocht. - En God, je Vader, heeft die met wortel en al uitgerukt, opdat je je aan niemand anders meer kunt vastklampen dan aan Hem.

O mijn God, iedere dag ben ik minder zeker van mijzelf en meer zeker van U!

Vertrouw altijd op je God. - Hij verliest geen veldslagen.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift