Lijst van punten

Er zijn 11 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Devoties → tot de Engelbewaarders.

Het is net alsof je engel je zegt: je hart is vol menselijke gehechtheden!… - En hij vervolgt: moet jouw engelbewaarder dat allemaal bewaren?

Heb vertrouwen in je engelbewaarder. - Ga met hem om als met een intieme vriend, want dat is hij. Hij zal je duizend en één diensten bewijzen in het gewone leven van elke dag.

Haal de engelbewaarder over van diegene, die je voor je apostolaat wilt winnen. - Hij is altijd een reuze “medeplichtige”.

Als je je bewust was van jouw engel en van de engelbewaarders van de mensen in je omgeving, zou je veel domheden vermijden, die je in je gesprekken ontglippen.

Je staat er versteld van, dat je engelbewaarder je zichtbaar geholpen heeft. - Je zou je hierover niet moeten verwonderen: Juist daartoe heeft de Heer hem aan je zijde gesteld.

Zijn er in die omgeving veel gelegenheden om op het verkeerde pad te raken? - Akkoord. Maar zijn er dan geen engelbewaarders?

Zoek op het moment van de beproeving hulp bij je engelbewaarder. Hij zal je tegen de duivel beschermen en je heilige gedachten ingeven.

Hoe graag zullen de heilige engelen hun dienst verricht hebben aan degene die hun zei: “Heilige engelen, ik roep u aan, zoals de bruid van het Hooglied, ut annuntietis ei quia amore langueo, - opdat gij Hem zegt dat ik van liefde sterf”.

Ik weet, dat ik je een plezier doe, door dit gebed tot de heilige engelbewaarders van onze tabernakels over te schrijven; heilige engelen, die onze tabernakels bewaakt, waar de aanbiddelijke schat van de heilige Eucharistie rust, beschermt haar tegen heiligschennis en bewaart haar voor onze liefde.

Drink uit de klare bron van de Handelingen der Apostelen. In hoofdstuk 12 begeeft Petrus zich, door tussenkomst van engelen uit de gevangenis bevrijd, naar het huis van de moeder van Marcus. De aanwezigen willen het dienstmeisje niet geloven, dat beweert dat Petrus voor de deur staat. Angelus eius est. Het is zeker zijn engel, zeggen ze.

- Merk op, hoe vanzelfsprekend de eerste christenen omgingen met hun engelbewaarders.

- En jij?

Je houdt een prachtige lofreden op “het briefapostolaat”. - Je schrijft: “Ik weet niet hoe ik het papier moet volkrabbelen met dingen die voor de ontvanger van de brief van nut zijn. Wanneer ik begin, zeg ik tegen mijn engelbewaarder, dat ik enkel schrijf om iets nuttigs te doen. En al schrijf ik dan alleen maar gekkigheden, niemand kan mij - of hem - nog de tijd afnemen, die ik besteed heb met te bidden om datgene, waarvan ik weet dat de ontvanger van de brief het het meest nodig heeft”.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift