Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Devoties → mariale devoties .

Gebruik die heilige “menselijke hulpmiddeltjes”, die ik je aanraadde om de tegenwoordigheid van God niet te verliezen: schietgebedjes, oefeningen van liefde en eerherstel, geestelijke communies, blikken op de beeltenis van Onze Lieve Vrouw…

Als je eraan went, tenminste één keer per week Maria op te zoeken om met haar naar Jezus te gaan, dan zul je zien dat je meer tegenwoordigheid van God hebt.

Draag op je borst het heilig scapulier van de berg Carmel. - Er zijn veel uitstekende manieren om Maria te vereren, - maar weinige hebben zo diep wortel geschoten bij de gelovigen, en weinige werden zo vaak door de pausen gezegend. - Hoe moederlijk is bovendien het hieraan verbonden zaterdags privilege!

Toen men je vroeg welk Mariabeeld jou het meest aansprak, heb je, als iemand die uit ervaring spreekt, geantwoord: alle. Ik begreep toen dat je een goed kind bent. Daarom bevallen de afbeeldingen van je Moeder je allemaal goed. Zij bekoren me, zei je.

De liefde tot Onze Lieve Vrouw is een teken van goede geest, zowel bij gemeenschappen als bij individuen. - Wantrouw de onderneming waar dit kenmerk ontbreekt.