Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Allerheiligste maagd  → devotie tot de Allerheiligste Maagd .

Gebruik die heilige “menselijke hulpmiddeltjes”, die ik je aanraadde om de tegenwoordigheid van God niet te verliezen: schietgebedjes, oefeningen van liefde en eerherstel, geestelijke communies, blikken op de beeltenis van Onze Lieve Vrouw…

Als je eraan went, tenminste één keer per week Maria op te zoeken om met haar naar Jezus te gaan, dan zul je zien dat je meer tegenwoordigheid van God hebt.

De liefde tot onze Moeder zal de bries zijn, waarmee je het smeulende vuurtje van de deugden, die onder de as van jouw lauwheid verborgen liggen, aanblaast totdat de vlammen hoog oplaaien.

Door Maria gáan we altijd naar Jezus en keren we ook naar Hem terúg.

Draag op je borst het heilig scapulier van de berg Carmel. - Er zijn veel uitstekende manieren om Maria te vereren, - maar weinige hebben zo diep wortel geschoten bij de gelovigen, en weinige werden zo vaak door de pausen gezegend. - Hoe moederlijk is bovendien het hieraan verbonden zaterdags privilege!

Toen men je vroeg welk Mariabeeld jou het meest aansprak, heb je, als iemand die uit ervaring spreekt, geantwoord: alle. Ik begreep toen dat je een goed kind bent. Daarom bevallen de afbeeldingen van je Moeder je allemaal goed. Zij bekoren me, zei je.

De liefde tot Onze Lieve Vrouw is een teken van goede geest, zowel bij gemeenschappen als bij individuen. - Wantrouw de onderneming waar dit kenmerk ontbreekt.

Eerst, toen je alleen was, kon je het niet… Nu heb je je toevlucht genomen tot Onze Lieve Vrouw. En hoe gemakkelijk is het met haar!

Heb vertrouwen. - Probeer het nog eens. - Roep Onze Lieve Vrouw aan en je zult trouw blijven.

Alweer een misstap…en wat voor een! Gaan wanhopen? Nee: verneder je en neem door Maria, je Moeder, je toevlucht tot de barmhartige Liefde van Jezus. - Een miserere, “ontferm U over mij”, je hart omhoog. - En begin opnieuw.

Leiders!… Sterk je wil, opdat God van jou een aanvoerder maakt. Weet je niet hoe die vervloekte geheime genootschappen te werk gaan? Nooit hebben ze de massa's voor zich gewonnen. - In hun holen leiden ze een aantal duivelsmensen op, die de menigte ophitsen en in oproer brengen, haar dol maken, om haar mee te voeren naar de afgrond van elke wanorde…, en naar de hel. - Zij dragen een vervloekt zaad.

Als je wilt…, zul jij het woord van God uitdragen, dat duizend maal gezegend is en niet kan falen. Als je edelmoedig bent…, als je meewerkt, met je persoonlijke heiliging, zul jij de heiliging van de anderen verkrijgen: zo vestig jij het rijk van Christus: Omnes cum Petro ad Jesum per Mariam. Allen met Petrus naar Jezus door Maria.

Als je het “kind-zijn” beleeft, moet je, je bent immers een kind, geestelijk een lekkerbek zijn. - Herinner je, evenals je leeftijdgenoten, de lekkernijen die je moeder bewaart.

En dat vele malen per dag. Het is een kwestie van seconden: Maria…, Jezus…, het tabernakel…, de communie…, de Liefde…, het lijden…, de gelovige zielen in het vagevuur…, zij die strijden: de Paus, de priesters…, de gelovigen…, jouw ziel…, de zielen van de jouwen…, de engelbewaarders…, de zondaars…