Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Allerheiligste maagd  → devotie tot de Allerheiligste Maagd .

Probeer Jezus in de Eucharistie ook te bedanken met lofzangen tot Onze Lieve Vrouw, de allerzuiverste Maagd, de Onbevlekte Ontvangenis, die de Heer ter wereld bracht!

En durf, met de stoutmoedigheid van een kind, tegen Jezus te zeggen: Lieve Jezus, gezegend zij de Moeder die U ter wereld bracht!

Ik verzeker je dat Hij dit graag wil horen en dat Hij nóg meer liefde in je ziel zal leggen.

Ik wil je een raad geven die ik nooit moe word te herhalen: houd ontzettend veel van de Moeder van God. Zij is ook onze Moeder.

Laat je liefde tot de Maagd Maria dieper en bovennatuurlijker worden.

Ga niet alleen naar haar toe om te vragen, maar ook om te geven: geef haar je genegenheid en je liefde voor haar goddelijke Zoon. Laat haar deze liefde zien door je inzet voor anderen, die ook haar kinderen zijn.

Raakt het je niet als er iets aardigs over je moeder wordt gezegd?

Voor de Heer geldt hetzelfde. Wij kunnen Jezus niet van zijn Moeder scheiden.

Je bent niet alleen. Wij mogen ons niet alleen voelen, noch jij, noch ik. En nog minder wanneer wij naar Jezus gaan door middel van Maria, want zij is een Moeder die ons nooit aan ons lot zal overlaten.

Het is terecht dat de Vader, de Zoon en de Heilige Geest de Maagd Maria kronen tot Koningin en Heerseres van heel de schepping.

Profiteer van haar macht! Heb de kinderlijke moed je aan te sluiten bij dit feest in de hemel. Omdat ik geen kostbare edelstenen of deugden heb aan te bieden, kroon ik de Moeder van God, die ook mijn Moeder is, met de kroon van mijn fouten, die ik heb uitgeboet.

Vooruit maar!

Zonder de hulp van God is het onmogelijk een zuiver leven te leiden. God wil dat we nederig zijn en dat wij Hem hulp vragen door middel van onze Moeder, die ook zijn Moeder is.

Zeg de Maagd Maria, nu - op dit moment - vanuit de eenzaamheid van je hart en zonder het geluid van woorden: Moeder, mijn arme hart komt zo nu en dan in opstand… Maar als U mij helpt… - Zij zal je helpen het zuiver te houden en verder te gaan op de weg die de Heer voor jou gewild heeft. Maria zal het je altijd vergemakkelijken de wil van God te vervullen.

Je zei me dat je veel aan Onze Lieve Vrouw gevraagd hebt. Daarna corrigeerde je jezelf met de woorden: liever gezegd, ik heb veel aan Onze Lieve Vrouw voorgelegd.

Je moet de dringende noodzaak voelen jezelf te zien als klein, zwak en verstoken van alles. Dan zul je je in de armen van onze Moeder in de hemel werpen, met schietgebeden, met blikken vol liefde, met uitingen van mariale vroomheid… die tot de kern van je kinderlijke geest horen.

Zij zal je beschermen.

We kunnen de allerheiligste Maagd Maria nooit genoeg beminnen!

Houd veel van haar! Stel je er niet tevreden mee ergens een Mariabeeld neer te zetten, haar te vereren en schietgebedjes te zeggen. Je moet ook in staat zijn - jouw leven getuigt immers van veel sterkte - elke dag offertjes voor haar te brengen, zo je liefde voor haar te tonen en uiting te geven aan je verlangen dat de hele mensheid van haar gaat houden.

Zoek steeds de omgang met de drie goddelijke Personen, met God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest. Maria is de weg om bij de Allerheiligste Drieëenheid te komen.

Elk weesgegroetje, elke begroeting van de Maagd Maria, zie ik als een nieuwe impuls voor het kloppen van een verliefd hart.