Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is apostelen → h. Johannes.

Ik zou graag willen dat je doet zoals Petrus en Johannes: dat je in het gebed met Jezus spreekt over wat je vrienden, je collega's nodig hebben… en dat je hun vervolgens met je voorbeeld kunt zeggen: -Respice in nos, Kijk naar ons! Kijk naar mij!

Je zult wel eens met heilige jaloezie gedacht hebben aan de jonge apostel Johannes, quem diligebat Jesus, die door Jezus bemind werd.

Zou je niet graag willen dat men van jou kan zeggen: “Dat is iemand die van de wil van God houdt”? Probeer, iedere dag opnieuw, dat dat zo is.

Met veel aandrang predikte de apostel Johannes het mandatum novum, het nieuwe gebod: “Hebt elkaar lief!”

Ik zou jullie op de knieën willen smeken - zonder theater, want het komt recht uit mijn hart - om uit liefde tot God van elkaar te houden, elkaar te helpen, elkaar de hand te reiken, elkaar te vergeven.

Geef daarom geen ruimte aan de hoogmoed! Heb begrip voor elkaar, verzorg de naastenliefde, help elkaar met gebed en oprechte vriendschap.

Wat kijk ik graag naar Johannes die zijn hoofd aan de borst van Christus legt! Het is als een liefdevol - misschien niet eens zo gemakkelijk - onderwerpen van het verstand, om het te doen ontbranden aan het vuur van Jezus' Hart.

Ik ben ervan overtuigd dat de jonge apostel Johannes niet van het Kruis van Christus week, omdat het voorbeeld van de Moeder hem daar vasthield. Zoveel kracht heeft de liefde van Onze Lieve Vrouw!

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift