Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Hoop → de H. Maagd, onze hoop .

Richt je tot de heilige Maagd en vraag haar - als bewijs van haar liefde voor jou - het geschenk van het berouw over je zonden en over de zonden van alle mannen en vrouwen van alle tijden; een diep berouw met verdriet uit liefde.

En durf er vanuit deze houding aan toe te voegen: Moeder, U bent mijn Leven en mijn Hoop, neem mij bij de hand… en als er op dit moment iets in mij is dat God, mijn Vader, niet aangenaam is, laat het mij dan zien, zodat wij het samen kunnen uitrukken.

Ga onbevangen verder: O goedertieren, o liefdevolle, o zoete Maagd Maria; bid voor mij, heilige Moeder van God, opdat ik, door de allerbeminnelijkste wil van uw Zoon te vervullen, de belofte van Christus waardig word.

Heb deze zekerheid: als Moeder hebben wij de Moeder van God, de allerheiligste Maagd Maria, Koningin van hemel en aarde.

Ik vraag de Moeder van God tegen ons te glimlachen; ik vraag haar of zij dat wíl doen… en zij zál het doen.

En bovendien zal zij onze edelmoedigheid hier op aarde duizendvoudig belonen. Dat vraag ik haar: duizendvoudig!

Je zei me dat je veel aan Onze Lieve Vrouw gevraagd hebt. Daarna corrigeerde je jezelf met de woorden: liever gezegd, ik heb veel aan Onze Lieve Vrouw voorgelegd.

Maria, onze Moeder en onze Hoop: heel dicht bij U zijn wij veilig, ook als alles om ons heen wankelt!

Zeg in een vertrouwelijk gesprek tegen Onze Lieve Vrouw: Maria, om het ideaal te verwezenlijken dat God in mijn hart heeft gelegd, zal ik hoog, heel hoog moeten vliegen…!

Het is inderdaad niet voldoende je met de hulp van God los te maken van de dingen van deze wereld, in de wetenschap dat dat alleen maar stof is. Er is meer nodig: zelfs als je de hele wereld onder je voeten zou leggen om dichter bij de hemel te komen… is dat niet genoeg!

Je moet vliegen zonder op iets van hier beneden te steunen, gedragen door de stem en de ademtocht van de Heilige Geest. Maar, zeg je, mijn vleugels zijn besmeurd met het slijk van jaren, ze zijn vuil en kleverig…

Ik drukte je op het hart om je toevlucht tot de Maagd Maria te nemen. Zeg haar nog eens: Moeder, het lukt me bijna niet om van de grond te komen! De aarde trekt mij aan als een kwaadaardige magneet! Maria, U kunt ervoor zorgen dat mijn ziel haar definitieve en roemvolle vlucht maakt, die haar einddoel heeft in het Hart van God.

Je kunt erop vertrouwen dat ze je hoort!

Verwijzingen naar de H. Schrift