Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Bovennatuurlijke visie  → tegenover tegenstrijdigheden .

Als je geen moeilijkheden ondervindt bij je werk, dan heeft het geen aantrekkingskracht…, noch menselijk, noch bovennatuurlijk. Als je een spijker in de muur slaat en daarbij geen weerstand ondervindt, wat kun je daar dan aan ophangen?

God ziet graag dat we Hem bij buitengewone gebeurtenissen voor zijn goedheid bedanken door een Te Deum te bidden, zonder er belang aan te hechten of het in de ogen van de wereld gaat om iets dat gunstig of ongunstig is. Alles komt uit zijn vaderlijke hand; ook als de bewerking met de beitel hard aankomt, is dat een blijk van zijn Liefde, want Hij wil de scherpe kantjes er bij ons vanaf halen om ons naar de volmaaktheid te brengen.

Ga de confrontatie met de problemen van deze wereld aan met bovennatuurlijke visie en op basis van de morele normen. Ze vormen geen bedreiging of aantasting van je persoonlijkheid, maar ze geven daar wél richting aan.

Jouw leefwijze zal op die manier een bezielende kracht hebben die anderen meesleept; en het zal voor jou een bevestiging zijn dat je op de goede weg bent.

Het Kruis moet een plaats krijgen in ons leven. Wie geen rekening houdt met het Kruis is geen christen…, maar zal 'zijn kruis' toch tegenkomen, en dat zal hem wanhopig maken.