Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Bovennatuurlijke visie  → bovennatuurlijke betekenis .

Ontdek de Heer bij iedere gebeurtenis, in elke situatie. Dan zul je door alles wat er gebeurt meer van Hem gaan houden en er steeds meer naar verlangen aan zijn Liefde te beantwoorden. Hij wacht altijd op ons en biedt ons steeds de mogelijkheid het voornemen dat we gemaakt hebben uit te voeren: Serviam, ik zal U dienen!

Mijn kind, overtuig je ervan dat God het recht heeft ons te vragen: Denk je aan Mij? Ben Ik in jouw gedachten? Zoek je steun bij Mij? Zoek je Mij als het licht van je leven, als je bescherming…, ben Ik alles voor jou?

Maak daarom opnieuw dit voornemen: In tijden die de mensen goed noemen, zal ik uitroepen: Heer! In tijden die zij slecht noemen, zal ik herhalen: Heer!

Verlies nooit de zin voor het bovennatuurlijke uit het oog. Ook niet als je je eigen ellende, je slechte neigingen - de klei waarvan je gemaakt bent - heel scherp ziet. God rekent op jou.

Als we de bovennatuurlijke visie op de gebeurtenissen verliezen, kan de nabije toekomst wel eens uitzichtloos lijken.

Daarom, mijn kind, meer geloof… en een grotere inzet. Dan zal God, onze Vader, zeker voor de oplossing van je problemen blijven zorgen.

Raak nooit de bovennatuurlijke visie kwijt. Stel je bedoeling bij - zoals de koers van een schip op volle zee wordt bijgesteld - door altijd naar de ster te kijken, door naar Onze Lieve Vrouw te kijken. Dan heb je de zekerheid de haven te bereiken.

Schrik niet wanneer Jezus jou nog meer vraagt, zelfs als dit het aardse geluk van je naaste familie raakt. Wees er in bovennatuurlijk opzicht van overtuigd dat Hij ook het recht heeft om offers van je naasten te verlangen, opdat Hij verheerlijkt wordt.