Lijst van punten

Er zijn 7 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Overgave, zich verlaten op.

- Alles waarover je je nu druk maakt kan worden omvat in een glimlach die je opbrengt uit liefde tot God.

Als de eerste oplaaiende vlammen van enthousiasme uitdoven, wordt het moeilijk in het donker vooruit te komen. - Maar die manier van verder komen, die moeite kost, is de degelijkste. En als je het het minst verwacht, zal de duisternis weer ophouden en komen het enthousiasme en het vuur terug. Zet door!

Ja, verliefde dwaas, schreeuw het uit naar Hem: Heer, ik houd wel van U, maar vertrouw maar niet op mij! Bind me aan U vast, iedere dag meer!

Kweek in je ziel en je hart - in je verstand en je wil - een geest van vertrouwen en van overgave aan de liefhebbende wil van je hemelse Vader - Daaruit wordt de innerlijke vrede geboren waar je naar hunkert.

Als je je werkelijk op de Heer verlaat, zul je leren tevreden te zijn met wat er gebeurt en je gemoedsrust niet te verliezen als het resultaat niet is wat je had gewild, ondanks alle moeite die je hebt gedaan en ondanks het feit dat je al de nodige middelen hebt gebruikt - Want dat is dan het - resultaat - dat God ervan verwachtte.

Een paradox: sinds ik heb besloten de raad van de psalmist op te volgen - “Werp uw zorgen op de Heer, Hij zal voor U zorgen”, heb ik iedere dag minder zorgen aan mijn hoofd - En tegelijkertijd merk ik dat als ik doe wat nodig is, alles in orde komt en nog wel op een vanzelfsprekende manier!

Een priestervriend van ons, met zijn gedachten bij God, vastgeklampt aan zijn vaderlijke hand, en zo hielp hij anderen zich deze leidende gedachten eigen te maken. Daarom zei hij bij zichzelf: als je sterft, zal er niets mis gaan, want dan zal Híj Zich met hen bezig blijven houden.

Verwijzingen naar de H. Schrift