Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Gemeenschap van de heiligen.

Een man van geloof schreef me:”Wanneer je noodgedwongen geïsoleerd moet leven, merk je de hulp van je broers pas goed. Als ik zie dat ik nu alles - in mijn eentje - moet dragen, denk ik vaak, dat als dat - gezelschap dat wij elkaar van verre houden - de gezegende gemeenschap der heiligen - er niet was, ik mijn optimisme, waar ik vol van ben, niet zou kunnen bewaren.”

De gemeenschap der heiligen: die jonge ingenieur ondervond dat toen hij zei: “Vader, op die dag, zo en zo laat, zat u voor mij te bidden.”

Dat is en blijft de eerste wezenlijke hulp die wij de zielen moeten bieden: gebed.

“Bid voor mij”, vroeg ik hem zoals ik dat altijd doe. Verwonderd zei hij terug: “Maar is er dan iets met u aan de hand?”.

Ik moest hem duidelijk maken dat er ieder ogenblik iets met ons allemaal gebeurt of aan de hand is; en ik voegde eraan toe dat als er niet gebeden wordt, er “hoe langer hoe meer slechte dingen gebeuren”.

Je moet je sterk verbonden voelen met je broeders in de gemeenschap der heiligen. Verdedig die gezegende eenheid onbevreesd!

Als je alleen blijft staan, zijn je nobele ambities gedoemd te mislukken! Een loslopend schaap is bijna altijd een verloren schaap.

Zorg dat je dagelijks een - Jezus, ik houd van U - uitspreekt en op zijn minst een geestelijke communie doet, als eerherstel voor alle beledigingen en heiligschennissen die Hij ondergaat omdat Hij onder ons is.

Een gedachte die je in moeilijke ogenblikken zal kunnen helpen: hoe groter mijn trouw zal worden, des te meer zal ik er aan bijdragen dat anderen in die deugd kunnen groeien.

En het is zo aantrekkelijk om te voelen dat we door elkaar worden gesteund!