Lijst van punten

Er zijn 8 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Standvastigheid.

Aure audietis, et non intelligetis: et videntes videbitis, et non perspicietis. Duidelijke woorden van de Heilige Geest: zij horen met hun eigen oren, maar begrijpen niet; met hun eigen ogen kijken zij, maar ze zien niets.

Waarom maak je je druk als sommigen die het apostolaat “zien” en zijn grootsheid kennen, zich niet willen geven? Bid in alle gemoedsrust en volhard op je weg: als zij er niet tegenaan gaan, zullen er wel anderen komen!

Als je bezig bent een apostolisch werk uit te breiden is een - nee - nooit een definitief antwoord. Probeer het opnieuw!

Heiligheid, de ware ijver om haar te bereiken, neemt geen rustpauzes of vakanties.

Ups en downs. Je hebt wel erg veel - te veel! - ups en downs.

Het is duidelijk waarom: tot nu toe heb je een makkelijk leventje geleid en je wil niet toegeven dat er nog een heel verschil is tussen - graag willen - en - jezelf geven.

Ik kan je heilige ongeduld wel begrijpen, maar je moet bedenken dat het voor sommigen nodig is lang na te denken en dat anderen pas na verloop van tijd gaan reageren - Wacht met open armen op hen: kruid je heilige ongeduld met heel veel gebed en verstervingen. Dan zullen ze jeugdiger en edelmoediger zijn als ze eenmaal komen; ze zullen hun verburgerlijking van zich af hebben gegooid en moediger zijn.

Wat wacht Gòd niet op hen!

Het geloof is een onmisbaar vereiste voor het apostolaat en vaak komt dat tot uiting in de volharding waarmee iemand over God spreekt, ook al laten de vruchten op zich wachten.

Als we doorzetten en vasthoudend zijn in de overtuiging dat de Heer het wil, zullen er ook in jouw omgeving overal tekenen van een christelijke revolutie gaan verschijnen: sommigen zullen zich geven, anderen zullen hun innerlijk leven serieus gaan nemen en weer anderen -de zwaksten- zullen op zijn minst gewaarschuwd zijn.

Kijk eens naar het grote verschil tussen een natuurlijke en een bovennatuurlijke manier van werken. De eerste heeft een goed begin, maar daarna verslapt de zaak. De tweede heeft eveneens een goed begin, maar daarna wordt er moeite gedaan om er nog beter mee verder te gaan.

Als de eerste oplaaiende vlammen van enthousiasme uitdoven, wordt het moeilijk in het donker vooruit te komen. - Maar die manier van verder komen, die moeite kost, is de degelijkste. En als je het het minst verwacht, zal de duisternis weer ophouden en komen het enthousiasme en het vuur terug. Zet door!

Verwijzingen naar de H. Schrift