Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Volharding.

Sinds je “ja” tegen Hem hebt gezegd, verandert in verloop van tijd je horizon van kleur: iedere dag wordt hij mooier, wijder en stralender. Maar je moet doorgaan met “ja” te zeggen.

Oprechtheid: tegenover God, tegenover je geestelijk leidsman, tegenover je broeders de mensen - Op die manier ben ik zeker van je standvastigheid.

“Ik zou graag willen”, schrijf je, “dat mijn trouw en doorzettingsvermogen zo sterk en duurzaam waren en dat mijn dienstbaarheid zo attent en liefdevol was dat u plezier in me zou kunnen hebben en dat ik een kleine verkwikking voor u kon betekenen.”

En ik antwoord: Moge God je in je voornemen sterken, zodat we hulp en verkwikking voor Hèm kunnen zijn.

Zeker, sommigen zijn eerst enthousiast en gaan later weer weg - Maak je daar niet druk over: ze zijn de naald die door God wordt gebruikt om de draad door te halen.

O, bid voor hen, want misschien kunnen we zo bereiken dat ze toch een stimulans voor anderen blijven.

Volharden betekent doorgaan met liefhebben, per Ipsum et cum Ipso et in Ipso, wat we inderdaad ook als volgt mogen vertolken: Hij!, met mij en door mij en in mij

Onze Moeder is met ziel en lichaam in de hemel opgenomen. Zeg haar vaak dat wij, haar kinderen, niet van haar gescheiden willen zijn - Zij zal naar je luisteren!