Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Wereld → christelijke burger .

Het lijkt ongelofelijk dat je zo gelukkig kunt zijn in deze wereld waar velen zich erop toeleggen een triest leven te leiden, omdat ze achter hun egoïsme aanhollen alsof alles hier beneden zou eindigen!

Wees niet een van hen, corrigeer je koers ieder ogenblik opnieuw!

Een kind van God kent geen klassen, omdat de problemen van alle mensen voor hem van belang zijn. Hij probeert ze met de rechtvaardigheid en de naastenliefde van onze Verlosser op te lossen.

De Apostel gaf dit al aan toen hij schreef dat er voor de Heer geen aanzien des persoons bestaat - en ik aarzel niet om dat aldus te vertalen: er is maar één ras, dat van de kinderen van God!

Laat door je gedrag als christelijk staatsburger de mensen het verschil zien tussen een gedeprimeerd en een blij leven; tussen timide zijn en durf hebben; tussen handelen uit berekende slimheid - uit schijnheiligheid! - en handelen als een eenvoudig mens uit één stuk. - Kortom, tussen mondain zijn en kind van God zijn.

In de verte, daar, aan de horizon, schijnt de hemel één te worden met de aarde. Vergeet niet dat de plaats waar aarde en hemel werkelijk één worden, jouw hart is, dat van een kind van God.

Je moet van de wereld geen klooster willen maken, want dat zou wanorde geven - Maar evenmin van de Kerk een partij voor aardse belangen, want dat zou gelijk staan met verraad.

Het is merkwaardig hoe vaak velen - in naam van de vrijheid! - bang zijn, en er zich tegen verzetten, dat katholieken eenvoudigweg goede katholieken zijn!