Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Vrede → vrucht van de overgave.

Kweek in je ziel en je hart - in je verstand en je wil - een geest van vertrouwen en van overgave aan de liefhebbende wil van je hemelse Vader - Daaruit wordt de innerlijke vrede geboren waar je naar hunkert.

Je bent buitengewoon gelukkig. Soms, als je eraan denkt dat een kind van God Hem in de steek laat, krijg je bij al je innerlijke vrede en vreugde een verdrietig gevoel dat uit liefde voortkomt, iets bitters, dat je echter niet in verwarring brengt of onrustig maakt.

Goed, maar - nu alle menselijke en bovennatuurlijke middelen ingezet om hem weer in beweging te krijgen - en een vast vertrouwen op Christus! Zo keren de wateren altijd weer in hun bedding terug.

Als je je werkelijk op de Heer verlaat, zul je leren tevreden te zijn met wat er gebeurt en je gemoedsrust niet te verliezen als het resultaat niet is wat je had gewild, ondanks alle moeite die je hebt gedaan en ondanks het feit dat je al de nodige middelen hebt gebruikt - Want dat is dan het - resultaat - dat God ervan verwachtte.

Je hebt nog steeds je kleine afdwalingen en je fouten; en daar heb je spijt van! Tegelijkertijd leef je in zo'n grote blijdschap dat het lijkt of je erdoor wordt overspoeld.

Het is omdat je er spijt van hebt - uit liefdesverdriet - dat je mislukkingen je niet meer van je vrede beroven.

Als we in duisternis verkeren, onze ziel blind en in onrust is, moeten we zoals Bartimeüs naar het Licht gaan. Herhaal, roep, dring steeds harder aan: Domine, ut videam!, - Heer, laat mij zien! - En voor je ogen zal het weer dag beginnen te worden, je zult weer kunnen genieten van het heldere licht dat Hij je zal schenken.

Een paradox: sinds ik heb besloten de raad van de psalmist op te volgen - “Werp uw zorgen op de Heer, Hij zal voor U zorgen”, heb ik iedere dag minder zorgen aan mijn hoofd - En tegelijkertijd merk ik dat als ik doe wat nodig is, alles in orde komt en nog wel op een vanzelfsprekende manier!

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift