Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Begrip → met een groot hart .

Wees niet bekrompen. - Vergroot je hart tot het universeel, “katholiek”, is.

Fladder niet rond als een kip, als je kunt opstijgen als een adelaar.

“Katholiek” zijn betekent zijn vaderland beminnen, zonder hierin voor iemand onder te doen. En tegelijkertijd het nobele streven van de andere landen als het zijne te beschouwen. Hoeveel roem van Frankrijk is ook mijn roem! En hoeveel gerechtvaardigde trots van de Duitsers, Italianen, Engelsen, Amerikanen, Aziaten en Afrikanen is ook mijn trots.

- Katholiek: een ruim hart, een open geest!

Hoe dichter de apostel bij God staat, des te universeler is hij: zijn hart wordt wijder, zodat alles en iedereen een plaats krijgt in zijn verlangen, heel de wereld aan Jezus' voeten te leggen.

Verheug je als je ziet, dat anderen werkzaam zijn in prachtige werken van apostolaat. - En vraag God voor hen overvloedige genaden, en dat zij aan deze genaden beantwoorden.

Vervolg dan je eigen weg, overtuigd dat er voor jou geen andere is.

Het getuigt van een verkeerde instelling als je het erg vindt, dat anderen voor Christus werken zonder met jouw werk rekening te houden. - Herinner je deze passage uit Marcus: “Meester, wij hebben iemand die niet tot de onzen behoort, in Uw naam duivels zien uitdrijven, en we hebben het hem verboden”. “Er was geen reden om hem dat te verbieden”, antwoordde Jezus, “want niemand kan wonderen doen in Mijn naam, en meteen daarna kwaad van Mij spreken. Wie niet tegen u is, staat aan uw kant”.

Verwijzingen naar de H. Schrift