Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Begrip → met een groot hart .

Door de naastenliefde omwille van God te verzorgen, zullen we iedereen beminnen, begrijpen, verontschuldigen en vergeven…

Onze liefde moet de menselijke ellende als een mantel bedekken. We moeten over een buitengewone naastenliefde beschikken die - veritatem facientes in caritate - de waarheid verdedigt zonder iemand te kwetsen.

Je zoekt het gezelschap van een collega die jou nauwelijks ziet staan… en dat kost je moeite.

Ga gewoon door en oordeel niet over hem. Hij zal 'zijn redenen' hebben, net zoals jij die hebt om elke dag meer voor hem te bidden.

Begrip, echte liefde. Als je dat bereikt, zul je een groot hart hebben voor allen, zonder enig onderscheid te maken. Je zult, ook tegenover mensen die je slecht behandeld hebben, de raad van Jezus opvolgen: “Komt allen tot Mij die uitgeput zijt en onder lasten gebukt…, en Ik zal u rust en verlichting schenken.”

Als je met hart en ziel van God zou houden, dan zou de liefde voor je naaste - die je soms zo zwaar valt - een noodzakelijk gevolg zijn van je grote Liefde. Je zou tegenover niemand een vijandige houding aannemen, noch enig onderscheid tussen de mensen maken.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift