Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Hoop → hoop op Christus.

In te, Domine, speravi, op U, Heer, heb ik mijn vertrouwen gesteld. - En aan de menselijke middelen heb ik mijn gebed en mijn kruis toegevoegd. - En mijn hoop is niet tevergeefs geweest en zal het ook nooit zijn: non confundar in aeternum, in eeuwigheid zal ik niet beschaamd worden!

Jezus is je vriend. - De Vriend. - Met een hart van vlees, net zoals het jouwe. - Met ogen vol liefde, die huilden om Lazarus…

- En Hij houdt evenveel van jou als van Lazarus.

In Christus bezitten we alle idealen: Hij is Koning, Hij is Liefde, Hij is God.

Verlevendig je geloof. - Christus is niet een figuur die voorbijgegaan is, geen herinnering die tot het verleden behoort.

Hij leeft! Jesus Christus heri et hodie, ipse et in saecula! Jezus Christus gisteren en vandaag en altijd!, zegt de heilige Paulus.

Het is meelijwekkend al die massa's mensen te zien uit alle lagen van de maatschappij - zonder idealen! Zij wekken de indruk niet te beseffen dat ze een ziel hebben. Zij zijn als… een horde runderen, een kudde schapen…, een troep zwijnen.

Jezus, met de hulp van uw barmhartige Liefde zullen we de horde veranderen in een compagnie, de kudde in een leger…, en van de troep zullen we diegenen afzonderen en zuiveren, die niet meer onrein willen zijn.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift