Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Jezus Christus  → identificatie met Christus.

Je bent bang tegenover de anderen koel en stug te worden als je je van alles vrij wilt maken! Laat die bezorgdheid varen: als je Christus toebehoort - en wel helemaal! - zul je - van Christus zelf - vuur, licht en warmte krijgen voor iedereen.

Een mens van gebed zei: Jezus moet het doel van ons gebed zijn, de Liefde van ons hart, het onderwerp van ons gesprek en het voorbeeld van ons handelen.

Induimini Dominum Jesum Christum - Bekleedt u met de Heer Jezus Christus, zei St. Paulus tot de Romeinen. In het sacrament van de boete bekleden wij, jij en ik, ons met Jezus Christus en zijn verdiensten.

Sine me nihil potestis facere. - Zonder Mij kunt gij niets doen. Een nieuw licht, of beter een nieuwe lichtstraal voor mijn ogen, uit het Eeuwige Licht dat het Heilig Evangelie is.

- Dien ik me over “mijn” dwaasheden te verwonderen? - Als ik Jezus in al mijn doen en laten betrek, zullen de dwaasheden uit mijn gedrag verdwijnen; en als ik de juiste termen gebruik, dan zal ik niet meer spreken van “mijn” werk, maar van “ons” werk.

Kruis, inspanning, tegenslagen: die zul je hebben, zolang je leeft. - Dit was de weg die Christus ging, en de leerling is niet meer dan de Meester.

Je stond verbaasd, toen je zag dat ik geen bezwaar had tegen het ontbreken van “eenvormigheid” in het apostolaat, waarin je werkzaam bent.

Ik zei je: eenheid en verscheidenheid. - Jullie moeten zo verschillend zijn als de heiligen in de hemel, die allen hun eigen, zeer persoonlijke trekken hebben. - En tegelijkertijd moeten jullie evenzeer op elkaar gelijken als de heiligen, die niet heilig zouden zijn als zij zich niet helemaal gelijkvormig hadden gemaakt aan Christus.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift